Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Τοξότης με ωροσκόπο Καρκίνο!

Δεν το συνηθίζω αυτό που πάω να κάνω στις επόμενες γραμμές, αλλά εξαιτίας της Έφης και το σχόλιο για το γούρι, αποφάσισα να κάνω copy - paste από το site του stardome και σας παρουσιάζω τι λέει για τους Τοξότες με ωροσκόπο Καρκίνο...

Ετήσια Πρόβλεψη Για Τοξότες:

ΤΟΞΟΤΗΣ
(22/11 - 21/12)

Το ανθρώπινο μυαλό είναι ικανό για τα πάντα επειδή περιέχει τα πάντα- δηλαδή περιέχει όλο το παρελθόν όπως και όλο το μέλλον (Joseph Conrand, συγγραφέας, Τοξότης)

Α΄ Προβολή- Η υπόθεση του έργου

Η έξοδος του Πλούτωνα- γέννηση/ θάνατος/ αναγέννηση- από το ζώδιό σου είναι το μεγάλο νέο αυτής της χρονιάς. Μετά από 12 χρόνια ( το 1995 ξεκίνησε τη διέλευσή του στο ζώδιό σου) που δάγκωσες τα χείλη σου μέχρι να ματώσουν, που περπάτησες στο βασίλειο των Σκιών απελπισμένος/η ότι δεν θα επιστρέψεις ποτέ στον κόσμο των ζωντανών, που αναγκάστηκες να υπομείνεις αλλαγές που δεν ήθελες και προκλήσεις που δεν επέλεξες, που αντιμετώπισες ανήθικα παιχνίδια εξουσίας, που έζησες την ερωτική κόλαση ή το επαγγελματικό ολοκαύτωμα που είπες Παραδίνομαι και Δεν αντέχω δεκάδες φορές και αισθάνθηκες θύμα των περιστάσεων αυτή τη χρονιά μπαίνει τέλος σε ένα ολόκληρο κύκλο ζωής. Ναι ποτέ η ζωή σου δεν θα είναι ίδια μετά από αυτή τη δωδεκαετία- μπορείς πια να διηγηθείς το μύθο του Φοίνικα που ξαναγεννιέται από τη στάχτη του από πρώτο χέρι. Μπαίνοντας στον Αιγόκερω στις 25 Ιανουαρίου θα γυρίσει ανάδρομος στον Τοξότη (από 2/4/08-9/9/ 08) για να εγκατασταθεί οριστικά στον Αιγόκερω στις 24 Νοεμβρίου- οι γεννημένοι των τελευταίων ημερών του Τοξότη θα αισθανθούν την ένταση αλλά να θυμούνται ότι πρόκειται για το τελευταίο δυνατό κύμα. Ο Πλούτωνας από τη καινούργια του θέση θα σε μεταμορφώσει σε άλλους τομείς- χρήμα/ οικονομική ασφάλεια/ προσωπικές αξίες- της ζωής και ειδικά αν έχεις πλανήτες στον Αιγόκερω ή αν βρίσκεσαι γεννημένος στα τέλη του ζωδίου σου. Η ένταση πάντως που θα δημιουργήσει η δύσκολη όψη Πλούτωνα-Άρη μέσα στον Ιανουάριο μπορεί να εκτονωθεί δραματικά στις διαπροσωπικές σου σχέσεις ή να σε πιέσει να αλλάξεις δραστικά κάποιο κομμάτι της ζωής σου που δεν είναι λειτουργικό πλέον. Στη δεύτερη δύσκολη όψη που δημιουργείται μέσα στον Μάρτιο προκαλεί οικονομικούς τριγμούς- που σημαίνει ότι αν υπάρχουν οικονομικές συνεργασίες, ή συνεταίροι με τους οποίους έχεις κοινές επιχειρήσεις θα πρέπει να ξαναορίσετε το είδος της συνεργασίας σας ή υπάρχει πιθανότητα να συγκρουστείς με τον/την σύντροφό σου για οικονομικά ζητήματα.

Ο Ποσειδώνας ο πλανήτης του θαύματος και της απογοήτευσης, της αυταπάτης και της ψευδαίσθησης συνεχίζει την πορεία του στον Υδροχόο δίνοντάς σου έμπνευση κυρίως αν είσαι γεννημένος στο τρίτο δεκαήμερο.

Με τον Ποσειδώνα στον ηλιακό 3ο σου οίκο αν θέλεις να γίνεις διάσημος και επιτυχημένος θα πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις Ταλέντο και ότι επί πλέον μπορείς και να το αξιοποιήσεις. Κάνε τα «προϊόντα» σου χρήσιμα, οικονομικά δελεαστικά και προσιτά στο πολύ κόσμο. Αν και η επικοινωνία δεν είναι το φόρτε σου ο Ποσειδώνας σε βοηθάει να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε επικοινωνιακό μέσο για να προωθήσεις τη δουλειά σου. Είτε αυτό λέγεται πόρτα πόρτα διαφήμιση είτε στόμα με στόμα ή τηλεόραση και μίντια η δουλειά σου έχει ανάγκη την Επικοινωνία. Και μην ξεχνάς ότι όσο μεγαλεπήβολα κι αν είναι τα σχέδιά σου χρειάζεται να δείξεις ταπεινότητα. Τουλάχιστον υποδύσου τον ταπεινό.

Κι ένας Ουρανός στη βάση του ωροσκοπίου σου δημιουργεί αναστάτωση στην οικογένεια- επειδή φεύγεις απροειδοποίητα και ξαφνικά στο δικό σου σπίτι, ή επειδή ανακοινώνεις ότι θα σπουδάσεις στο εξωτερικό; Ίσως γιατί ο ιδιοκτήτης θέλει το σπίτι για ιδιοκατοίκηση; Μήπως αλλάζει έδρα η δουλειά σου και εσύ αναγκάζεσαι να αλλάξεις σπίτι για να είσαι πιο κοντά; Μια ήρεμη οικογενειακή ζωή μπορεί να απειληθεί από ένα ξαφνικό διαζύγιο, ή από ένα ξαφνικό ατύχημα (όχι κάτι σοβαρό). Ίσως είναι η ανάγκη σου για καινούργια πράγματα που ενεργοποιείται και θεωρείς ότι θα πρέπει να απελευθερωθείς από παλιές δεσμεύσεις, κανόνες και υποχρεώσεις. Αν οι σχέσεις με τους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους δεν είναι ικανοποιητικές έχεις την διάθεση ή μάλλον παίρνεις την απόφαση να τις αλλάξεις ριζικά είτε κόβοντας τις είτε αλλάζοντας τις παντελώς. Να θυμάσαι ότι κάθε επανάστασή σου κατά τη διάρκεια του Ουρανού δεν είναι προσχεδιασμένη. Η έκρηξη έρχεται όταν τα πράγματα κυλάνε πολύ ήρεμα- ίσως αυτή η θανάσιμη ηρεμία είναι που κινητοποιεί την ανάγκη σου για αλλαγές.

Όλοι οι ισορροπημένοι ενήλικες που ζουν στο Δυτικό κόσμο αναγκάζονται να κάνουν ταχυδακτυλουργίες για να τα καταφέρουν στην προσωπική και στην επαγγελματική ζωή τους και αυτό αφορά και εσάς τους Τοξότες. Να είσαι ευχαριστημένος που έχεις αρκετή ενέργεια για να σηκώσεις το επαγγελματικό φορτίο και τόσο υγιής που να εργάζεσαι υπερωρίες χωρίς πρόβλημα. Ειδικότερα με την άφιξη του Κρόνου από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Παρθένο δηλαδή στο τομέα του ηλιακού σου ωροσκοπίου που συμβολίζει την καριέρα σου σε κάνει να αισθάνεσαι διχασμένος ανάμεσα στην προσωπική σου ζωή και στην εικόνα που θέλεις να περάσεις προς τα έξω μέσω της δουλειάς σου. Από τη μια έχεις ανάγκη τη θέση και την αναγνώριση που φέρνει μαζί του ο Κρόνος –δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ- αλλά από την άλλη σού αφήνει μια πικρή γεύση όταν πρέπει να πεις αντίο στον ήλιο, στη θάλασσα, στις διακοπές, στους φίλους για να περνάς ατέλειωτες ώρες σε ένα γραφείο με ανθρώπους που δεν συμπαθείς και αφεντικά που επειδή είσαι έξυπνος δεν ζηλεύεις αλλά μισείς.

Ηλιακή έκλειψη (6 Φεβρουαρίου-στις 17ο του Υδροχόου)

Αυτή η ηλιακή έκλειψη ως Ήλιο μόνο χωρίς να υπολογίσουμε πιθανούς πλανήτες στα σταθερά ζώδια σε αφορά εμμέσως. Μπορεί να είναι μια περίοδος που θα σε οδηγήσει σε καινούργιους τρόπους επικοινωνίας ή που θα επιταχύνει οτιδήποτε σχετίζεται με επικοινωνία, σπουδές, μετακινήσεις, πωλήσεις, διαφήμιση, μίντια, συμφωνίες. Ταυτόχρονα έχεις την ανάγκη να μιλήσεις στους άλλους καθαρά, από καρδιάς και αληθινά. Αυτό είναι ok αν έχεις κατά νου ότι ο ανάδρομος Ερμής και ο Ποσειδώνας δίπλα στην Σελήνη μπορούν να λειτουργήσουν παραπλανητικά καλύπτοντας πράγματα, δημιουργώντας διπλές αναγνώσεις στις συζητήσεις και πολλές παρανοήσεις που δεν είναι φταίξιμο κανενός. Άρα συμφωνίες, χαρτιά και αποφάσεις διπλοτσεκάρονται πριν καταλήξουν σε πράξη. Και δεν είναι κακό όταν κάτι δεν είναι ευκρινές να ξαναρωτάς. Α και μην μαλώνεις με τον αδελφό σου ή την αδελφή σου επειδή η συνεννόηση σας μοιάζει με κουφό τηλέφωνο.

Ηλιακή έκλειψη (1 Αυγούστου- στις 9ο Λέοντα)

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν σε ευχαριστεί καθόλου να συμπεριλαμβάνεις τον εαυτό σου μεταξύ των χαριτωμένων, μονίμως αισιόδοξων και ζαχαρένιων Τοξοτών που υποκρίνονται ότι όλα είναι υπέροχα και μετά την πέφτουν σε ανύποπτους αθώους ή ξεσπάνε στην ταμία του σουπερμάρκετ πρέπει να ξέρεις τα εξής: 1) Ότι γίνεται έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα δηλαδή στον τομέα του ηλιακού σου ωροσκοπίου που περικλείει σπουδές, αντιλήψεις, πιστεύω, νόημα, ταξίδια, προώθηση του εαυτού σου ή των ταλέντων σου, εκπαίδευση, δικαστήρια, διαφήμιση και 2) ότι είναι η εποχή να συγκεντρώσεις όλη την διανοητική δύναμη που διαθέτεις για να καταλάβεις ότι είναι άσκοπο να αρνιέσαι ότι όπως όλα τα παιδιά μεγάλωσες κι εσύ με τραύματα και ότι είναι χάσιμο χρόνου να επιμένεις σε αυτά. Πάρε το απόφαση ότι όλοι κάπου πονάμε και συνέχισε.

Ανάδρομος Ερμής

Κάθε χρόνο υπάρχουν τρεις περίοδοι στις οποίες γυρίζει ανάδρομος ο Ερμής, ο πλανήτης που συμβολίζει την επικοινωνία και τα ταξίδια. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων καλόν είναι να μην υπογράφεις συμβόλαια, να μην ταξιδεύεις, να μην αγοράζεις κάτι σημαντικό, να αποφεύγεις τη γραφειοκρατία, να μην μετακομίζεις, να μην ξεκινάς κάτι, να μη κλείνεις σοβαρά ραντεβού, να μην εγκαινιάζεις ο,τιδήποτε και να μην παίρνεις σοβαρές αποφάσεις που θα επηρεάσουν για μεγάλο διάστημα την ζωή σου. Ο ανάδρομος Ερμής είναι απολύτως χρήσιμος για να ανα-θεωρήσουμε, για να επι-διορθώσουμε, για να επα-τοποθετηθούμε, για να ανα-σκευάσουμε, για να ξανα-κοιτάξουμε, για να επι-βεβαιωθούμε. Θα έχεις παρατηρήσει ότι όταν περπατάς γρήγορα δεν σκέπτεσαι σε διάρκεια, ότι απλά οι σκέψεις σου είναι εντυπώσεις και δεν έχουν ειρμό. Κάθε φορά όμως που περπατώντας γρήγορα σκέπτεσαι κάτι σοβαρό ασυνείδητα αρχίζεις να μειώνεις ταχύτητα, αρχίζεις να περπατάς πιο αργά. Η σοβαρή σκέψη επιβάλλει τη βραδύτητα. Στη διάρκεια του ανάδρομου επαν-εξετάζεις τη πορεία σου και παίρνεις απόσταση από τη ζωή σου ώστε με καθαρότερο μάτι και μετά τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις να επανακινηθείς.

Υ.Γ. Κάνε back-up στα αρχεία του κομπιούτερ σου πριν γυρίσει ο Ερμής ανάδρομος αφού είναι γνωστό ότι ο Ερμής βραχυκυκλώνει οποιαδήποτε επικοινωνία- από αυτοκίνητο μέχρι καφετιέρα.

Οι περίοδοι της ανάδρομης κίνησης του Ερμή το 2008 είναι:

-28 Ιανουαρίου (22:32) - 19 Φεβρουαρίου(04:58)

-26 Μαΐου (18:49) -19 Ιουνίου (17:32)

-24 Σεπτεμβρίου (10:18) -15 Οκτωβρίου (23:07).

Time for Love

Τι είναι η αγάπη; Μεγαλώνοντας μαθαίνεις τι δεν είναι: δεν είναι κάτι «μπαμ και κάτω», δεν είναι η ψυχαναγκαστική ανάγκη να σε θαυμάζουν και να λατρεύεσαι από όλους τους ανθρώπους. Τι μένει; Αυτό που πιστεύεις πραγματικά: ότι η αληθινή αγάπη διαθέτει εμπιστοσύνη και επιτρέπει στους δύο ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή τους σαν φίλοι όπως και σαν εραστές δίνοντας ο ένας στον άλλο το χώρο και την ελευθερία που χρειάζονται για να είναι ο εαυτός τους, απελευθερωμένη από θέματα ελέγχου και κυριαρχίας του ισχυρότερου. Σε αυτή τη ζωή πρέπει να απαλλάξεις τον εαυτό σου από την ανασφάλεια που σχετίζεται με το κατά πόσο αξίζεις την αγάπη. Ίσως ένα ψυχαναλυτής ή εσύ ο ίδιος μπροστά στο καθρέφτη και αποφασισμένος να κατέβεις πολλά σκαλοπάτια προς την ψυχή σου να μπορέσεις να καταλάβεις από πού προέρχεται αυτή η αίσθηση ότι είσαι ανεπιθύμητος, γιατί είναι τόσο σημαντικό για σένα να είσαι επιθυμητός και γιατί τελικά είσαι τόσο επιθετικός τζογαδόρος.

Go for it:

Αφροδίτη στον Τοξότη(1/1-24/1), στον Κριό(6/4-30/4), στους Διδύμους(25/5-18/6), στο Λέοντα(12/7-6/8), στον Τοξότη(18/1012/11)

Άρης στους Διδύμους(31/1-4/3), στο Λέοντα(9/5-1/7), στον Τοξότη( 16/11-27/12)


Και Ετήσια Πρόβλεψη για τους Καρκίνους: (Ο Πανόπουλος λέει πως πρέπει να διαβάζεις πάντα και τον ωροσκόπο σου, για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα...)
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
(22/6 - 22/7)

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα μέχρι να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να βασίζεται σε κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό του, ότι είναι μόνος του, εγκαταλελειμμένος στη γη στη μέση άπειρων ευθυνών, χωρίς βοήθεια, χωρίς κανένα άλλο σκοπό παρά μόνο αυτόν που βάζει ο ίδιος στον εαυτό του, χωρίς άλλη μοίρα παρά μόνο αυτή που διαμορφώνει ο ίδιος (Jean Paul Sartre, φιλόσοφος, Καρκίνος)

Α΄ Προβολή- Η υπόθεση του έργου

Ένας ενδιαφέρον χρόνος αρχίζει. Δηλαδή; Ο Κρόνος φεύγοντας από τον Λέοντα διελαύνει στο 3ο σου οίκο στην Παρθένο. Μετά τα υπερεντατικά και εξουθενωτικά οικονομικά μαθήματα που σού έδωσε ο Κρόνος στον 2ο οίκο σου σειρά έχει η αναδιάταξη της σκέψης σου, της επικοινωνίας σου, των αντιλήψεών σου. Αυτό σημαίνει ότι θα σκέπτεσαι πολύ πριν απαντήσεις, θα προσέχεις τι λες, θα αντιληφθείς ότι οι λέξεις δεν είναι ένας τρόπος για να κρύβουμε τα συναισθήματά μας και τον αληθινό εαυτό μας αλλά γέφυρες που προσεγγίζουμε τους άλλους. Σοβαρότητα στην επικοινωνία, λιγότερες ανοησίες, βάθος στη σκέψη και πολλές στιγμές σιωπής. Εάν έχεις αδέλφια είναι πολύ πιθανό να σε φορτώσουν με προβλήματα. Ο αδελφός ή η αδελφή σου μπορεί να χρειαστούν την υποστήριξή σου, ή να πρέπει να τους συμπαρασταθείς συναισθηματικά ή και υλικά. Η πρακτική πλευρά αυτής της διέλευσης τονίζει ότι ευνοούνται η γνώση, η μόρφωση και τα πνευματικά εφόδια.

Αν σπουδάζεις είναι παραγωγικά χρόνια και αν δεν σπουδάζεις μήπως θάπρεπε να ξανακαθίσεις στα θρανία αφού σε ένα κόσμο πληροφορίας η εξειδίκευση είναι απαραίτητη; Α επειδή ο Κρόνος βαραίνει ότι αγγίζει έχε υπόψη σου ότι ο πεσιμισμός στη σκέψη σου είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό υπερβολικός. Δεν είναι μαύρος ο κόσμος. Στο μυαλό σου υπάρχει συννεφιά.

Ο Δίας ο πλανήτης της τύχης μπαίνοντας στον 7ο οίκο σου- από τα τέλη σχεδόν του Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές του 2009- αναζωογονεί τις επαγγελματικές και τις αισθηματικές σχέσεις. Αν υπάρχει δέσμευση ήδη τη βαθαίνει. Αν δεν υπάρχει έρχεται. Ταυτόχρονα στις 25 Ιανουαρίου ο Πλούτωνας μπαίνει επίσης στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων και μετά από την ανάδρομη κίνησή που ξεκινάει τον Απρίλιο μπαίνει οριστικά στον Αιγόκερω στα τέλη Νοεμβρίου. Ο δυναμικός συνδυασμός των δύο αυτών πλανητών δηλώνει ότι μια ερωτική ή επαγγελματική σχέση θα αλλάξει/ θα μεταμορφώσει/ θα αναγεννήσει τη ζωή σου για πάντα σε σημείο να μιλάς για Πριν και Μετά (αφορά αρχικά κυρίως τους γεννημένους στις δύο πρώτες μέρες του ζωδίου σου). Αν δεν λύσεις το γόρδιο δεσμό με τις συντροφικές σου σχέσεις, ή εάν δεν αισθανθείς ασφάλεια με καινούργιες γνωριμίες που πιθανόν να κάνεις αυτή την περίοδο τότε είναι σίγουρο ότι η καριέρα και οι τυχόν επιτυχίες σε αυτήν θα λειτουργούν απλά ως υποκατάστατο- όπως τα πορνό στο σεξ. Υ.Γ. Σε αυτή τη σχέση ο Άλλος ή η Άλλη μπορεί να είναι γεννημένοι στο εξωτερικό ή να έχουν κάποιους είδους επαφές με το εξωτερικό, ή να ασχολούνται με το νόμο, την εκπαίδευση, ή τις εκδόσεις.

Ο Ουρανός ο πλανήτης του αναπάντεχου συνεχίζοντας τη πορεία του στους φιλικούς σου Ιχθύς βρίσκεται σε ευνοϊκή όψη με τον Ήλιο σου. Έφυγες ή θα φύγεις για σπουδές στο εξωτερικό; Συνεργάζεσαι με ανθρώπους στο εξωτερικό; Ταξιδεύεις σε ένα ταξίδι που θα σου αλλάξει πολλές απόψεις για τη ζωή και θα σε κάνει να σκεφθείς πράγματα που αλλάζουν την οπτική σου γωνία στα πράγματα; Ξεκινάς να μάθεις κάτι που ανέκαθεν ήθελες; Συναντάς ξεχωριστούς, μοναδικούς, ασυνήθιστους ανθρώπους που επηρεάζουν τη ζωή σου, ή σχετίζεσαι με κάποιον στο εξωτερικό ζώντας μαζί του ένα πυροτέχνημα και μετά τίποτα; Οι Καρκίνοι συνεχίζουν να βιώνουν μια τεράστια αλλαγή πλεύσης της συνείδησή τους και των πιστεύω τους. Για παράδειγμα ένας άπληστος χρηματιστής που γεννήθηκε στο ζώδιό σου και δήλωνε ότι το χρήμα είναι το παν στη ζωή ανακάλυψε ξαφνικά ότι έχει αισθήματα όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι. Ένας άλλος Καρκίνος αποφάσισε ξαφνικά ότι ποτέ δεν είναι αργά για να σπουδάσει αρχαιολογία και ξαναγύρισε στα θρανία! Κάποιος άλλος έφυγε για τρεις μήνες στην Ινδία για να ακούσει το Σάι Μπαμπα και γύρισε «πεφωτισμένος». Τέτοιες ξαφνικές εκλάμψεις είναι εντυπωσιακές με το πέρασμα του Ουρανού στον 9ο οίκο. Οι φίλοι σου είναι αληθινά εντυπωσιασμένοι από τη μεταστροφή σου. Οι γονείς σου από την άλλη, αν υπάρχουν τι πήγε στραβά με την ανατροφή σου.

Ο Ποσειδώνας επίσης στον Υδροχόο σου δημιουργεί μυστικιστικές ανησυχίες αλλά το πρόβλημα είναι ότι σου δημιουργεί ασαφή εικόνα στα χρήματα που περιμένεις, που έχεις συμφωνήσει να πάρεις και γενικότερα στις οικονομικές σου δοσοληψίες. Προβλήματα με την εφορία; Δάνεια που επανέρχονται ενώ θεωρούσες ότι είχες ξοφλήσει; Ξαφνικά προβλήματα που δημιουργούν οικονομικές μαύρες τρύπες; Σαν να εξαφανίζονται χρήματα που ήσουν σίγουρος ότι είχες στη τσέπη σου, ή που είχες συμφωνήσει να παίρνεις, ή η συνεργασία σου δεν αποδίδει αυτά που φανταζόσουνα ότι υποσχόταν. Για πρόσεχε. Α ναι στις μεταφυσικές ανησυχίες αλλά αν ακούσεις να σου μιλάει η τηλεόραση όταν είναι κλειστή βάλε φρένο.

Hλιακή έκλειψη (6 Φεβρουαρίου-στις 17ο του Υδροχόου)

Αυτή η έκλειψη περιστρέφεται γύρω από οικονομικά θέματα και πιο συγκεκριμένα γύρω από χρήματα που είτε χρωστάς είτε συν-διαχειρίζεσαι είτε μοιράζεσαι με άλλους. Αν έχεις δοσοληψίες με τράπεζες ίσως ανακύψει κάποιο θέμα, αν βρίσκεσαι σε διαζύγιο υποθέσεις διατροφής έρχονται στο προσκήνιο με όχι ιδιαίτερα συμπαθητικό τρόπο. Μη ξεχνάς ότι ο Ερμής βρίσκεται ανάδρομος κοντά στην έκλειψη οπότε κάθε χρηματικό θέμα που έχει κι άλλους στην εικόνα εκτός από σένα εμφανίζεται μπερδεμένο, χρονοτριβεί ή γίνεται αντικείμενο συγκρούσεων και παρεξηγήσεων. Οι οικονομικές συνεργασίες επανατοποθετούνται και οι συνεταιρισμοί χρειάζονται ειλικρίνεια, συνεργασία και καθόλου κλίμα, ή υπόνοια αρπαχτής. Θα μπεις στον πειρασμό να μπερδέψεις φιλία και σεξ, αν και όλοι ξέρουν ότι ποτέ δεν πρέπει να μπερδεύεσαι με τους φίλους σου. Ή μπορεί να βρεθείς σε μια ασαφή κατάσταση που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν πρόκειται για δουλειά ή διασκέδαση και στο τέλος να φανεί ξεκάθαρα ότι πρόκειται για δουλειά.

Ηλιακή έκλειψη (1 Αυγούστου- στις 9ο Λέοντα)

Αν ο Κρόνος τα προηγούμενα δύο χρόνια δεν σου έμαθε τίποτα για την διαχείριση των οικονομικών, την ισορροπία εσόδων-εξόδων, την ανάγκη να αξιοποιείς καλύτερα τα έσοδά σου, την αξία που έχουν τα χρήματα και την αξία που έχεις εσύ χωρίς χρήματα τότε οι απανωτές εκλείψεις στον οικονομικό άξονα θα επαναλάβουν το μάθημα με μεγαλύτερη πειθώ και ένταση (κάνοντας δηλαδή τα μαθήματα απίστευτα σκληρά). Αν πάντως ισχύει η φήμη που σε θέλει εγκρατή ( οι άσπονδοι φίλοι σου σε ονομάζουν «σπάγκο») τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Πάντως ακόμα και αν το πιο τρελό σου όνειρο να γίνεις πολύ πλούσιος πραγματοποιηθεί- αυτή η πιθανότητα είναι ανοιχτή- να θυμάσαι ότι είσαι κάτι παρά πάνω από ένας πεινασμένος που είναι έτοιμος να τραφεί με ψίχουλα. Και κάτι τελευταίο. Όταν είσαι τσιγκούνης με τα λεφτά το ίδιο συμβαίνει και με τα αισθήματα. Είναι αδύνατον να αγαπάς σαν Σκρουτζ και να ξοδεύεις σαν Ρόμπαξ.

Ανάδρομος Ερμής

Κάθε χρόνο υπάρχουν τρεις περίοδοι στις οποίες γυρίζει ανάδρομος ο Ερμής, ο πλανήτης που συμβολίζει την επικοινωνία και τα ταξίδια. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων καλόν είναι να μην υπογράφεις συμβόλαια, να μην ταξιδεύεις, να μην αγοράζεις κάτι σημαντικό, να αποφεύγεις τη γραφειοκρατία, να μην μετακομίζεις, να μην ξεκινάς κάτι, να μη κλείνεις σοβαρά ραντεβού, να μην εγκαινιάζεις ο,τιδήποτε και να μην παίρνεις σοβαρές αποφάσεις που θα επηρεάσουν για μεγάλο διάστημα την ζωή σου. Ο ανάδρομος Ερμής είναι απολύτως χρήσιμος για να ανα-θεωρήσουμε, για να επι-διορθώσουμε, για να επα-τοποθετηθούμε, για να ανα-σκευάσουμε, για να ξανα-κοιτάξουμε, για να επι-βεβαιωθούμε. Θα έχεις παρατηρήσει ότι όταν περπατάς γρήγορα δεν σκέπτεσαι σε διάρκεια, ότι απλά οι σκέψεις σου είναι εντυπώσεις και δεν έχουν ειρμό. Κάθε φορά όμως που περπατώντας γρήγορα σκέπτεσαι κάτι σοβαρό ασυνείδητα αρχίζεις να μειώνεις ταχύτητα, αρχίζεις να περπατάς πιο αργά. Η σοβαρή σκέψη επιβάλλει τη βραδύτητα. Στη διάρκεια του ανάδρομου επαν-εξετάζεις τη πορεία σου και παίρνεις απόσταση από τη ζωή σου ώστε με καθαρότερο μάτι και μετά τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις να επανακινηθείς.

Υ.Γ. Κάνε back-up στα αρχεία του κομπιούτερ σου πριν γυρίσει ο Ερμής ανάδρομος αφού είναι γνωστό ότι ο Ερμής βραχυκυκλώνει οποιαδήποτε επικοινωνία- από αυτοκίνητο μέχρι καφετιέρα.

Οι περίοδοι της ανάδρομης κίνησης του Ερμή το 2008 είναι:

-28 Ιανουαρίου (22:32) - 19 Φεβρουαρίου(04:58)

-26 Μαΐου (18:49) -19 Ιουνίου (17:32)

-24 Σεπτεμβρίου (10:18) -15 Οκτωβρίου (23:07).

Time for Love

Δεν αγαπάς ελαφρά κι αυτό ίσως είναι το μεγάλο θέμα της ζωής σου. Ίσως οι ανάγκες σου να είναι τόσο σύνθετες, τόσο έντονες, τόσο γεμάτες με μελοδραματικές φαντασιώσεις που αγγίζουν τις ελληνικές τραγωδίες που ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις αυτή τη δαιμονική δύναμη που σε κατακλύζει κάθε φορά που αγαπάς είναι να μην αγαπάς καθόλου, ή να παγώνεις. Εντάξει οι εναλλακτικές είναι λόγια που παίρνει ο αέρας. Η ουσία είναι ότι η συναισθηματικές σου ανάγκες είναι ένα πηγάδι που δεν μπορεί να γεμίσει ποτέ. Αυτό το ανικανοποίητο είναι που γεμίζει το ρεζερβουάρ των δημιουργικών ανθρώπων. Ίσως μεγαλώνοντας καταλάβεις ότι δεν έχει σημασία η ένταση μιας σχέσης αλλά η υποστήριξη που σου δίνει ο Άλλος και η μεγάλη διάρκειά της.

Go for it:

Αφροδίτη στον Αιγόκερω (24/1-17/2), στους Ιχθύς (12/3-6/4), στον Καρκίνο (18/6-12/7), στο Σκορπιό (24/9-18/10), στον Αιγόκερω (12/11-8/12)

Άρης στον Καρκίνο (4/3-9/5), στο Σκορπιό (4/10-16/11)


Λοιπόν με λίγα λόγια, αν έχω αντιληφθεί σωστά (άλλη έχει το χρώμα στο μαλλί και άλλη τη χάρη...), πρέπει μετά από 12 χρόνια να βγω στους δρόμους και να φωνάζω "γιορτάζω, γιορτάζω τις έγνοιες στην άκρη βάζω, και διασκεδάζω ως το πρωί..."

Σας το είπα, έχω πάθει κρίση. Είμαι ικανή να γράφω μέχρι το πρωί!

8 σχόλια:

Εφη είπε...

Μη πιάσω τον Ταύρο απ'τα κέρατα τώρα...Την άποψη μου για τους Καρκίνους την ξέρεις. Υπήρχε ένα κενό ανάμεσα στους Δίδυμους και τους Λέοντες και είπαν να το γεμίσουν. Μην επηρεάζεσαι. Κράτα τον Τοξότη.


Πολύ σε γουστάρω σήμερα!!!Κι εγώ όταν είχα εξεταστική τα πιο κουλά έκανα.Η Τσικνοπέμπτη πότε είναι? Έχω έμπνευση...

katerina είπε...

Αχ δεν ξέρω πότε είναι η τσικνοπέμπτη... Πέμπτη πάντως σίγουρα! Άσε τους Καρκίνους ήσυχους, μη πιαστούμε μαλλί με μαλλί! Οκο?
MSN έχεις να μιλήσουμε εκεί; Chat το κάναμε το blog.. ;Όχι οτι με πειράζει, αλλά να βρε παιδί μου, να εκφραστούμε και ελεύθερα!

endtropi είπε...

Μπήκε ο ήλιος στη σελήνη ένα πράμα.Ακούραστα copy paste!Που 'σαι river,δείξε στο λαό σου τον πραγματικό σου εαυτό και εκφράσου εδώ ελεύθερα!

katerina είπε...

Λαέ μου... Δοξάστε με!
Μπλιαχ, και μόνο που το έγραψα μου ήρθε αναγούλα... Πλάκα πλάκα τώρα θυμήθηκα πως όταν ήμουν πρώτη γυμνασίου είχα ένα καθηγητή που τον έλεγαν Γούλα. Και πολύ τον αντιπαθούσα! Έλεγα λοιπόν πως αν κάνει κόρη και τη βγάλει Άννα, στο σχολείο θα τη λένε Αννα-Γούλα..
Τι γράφω χριστέ μου το αλλοπαρμένο στις 2 το πρωί...!

katerina είπε...

Που σαι, ε-αυτέ, και εσύ Τοξότης είσαι... Πρόσεχε λοιπόν γιατί ο Πανόπουλος πέφτει μέσα σε αυτά που γράφει.. Όλος ο καλός ο κόσμος αυτόν διαβάζει...

endtropi είπε...

Έλα river,let me know για νέες θετικές αστροπροβλέψεις στα ερωτι(ματι)κά.Τις προστατευτο-αρνητικές δεν τις πιστεύω.

katerina είπε...

Όλα καλά θα μας πάνε! Έτσι λέει ο Πανόπουλος... Κάτι με την Αφροδίτη και τους υπόλοιπους πλανήτες. Τι να σου πω.. Περιμένω. Και αν δω προκοπή θα αρχίσω να τον πιστεύω πραγματικά! Ποτέ δεν ξέρεις. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως και ο Σταύρος Θεοδωράκης στους "Πρωταγωνιστές" είχε καλεσμένη την Θεωδόρα Ντάκου. Την πιο γνωστή, έγκυρη, μορφωμένη, ντόμπρα και "κλειστή" αστρολόγο που υπάρχει... Αν ο Θεοδωράκης την θεώρησε άξια για καλεσμένη του, τότε θα αφήσω και εγώ ένα παράθυρο ανοιχτό, μήπως και κάπου έχουν ένα δίκιο όλοι αυτοί!

Ανώνυμος είπε...

Εφη ασε τν καρκινο ησυχο...αντε γιατι..χαχα
Εγω ειμαι καρκινος με ωροσκοπο τοξοτη...χεχε